Rajčatové toasty s česnekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks rajčata (Velká)
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks chleba (Krajíce)
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slupku rajčat křížem nakrojíme a přelijeme je vařící vodou. Minutu blanšírujeme, potom rajčata prudce ochladíme a sloupneme slupku. Rajčata rozpůlíme, vykrojíme tvrdé zbytky stonků a jadérka vydlabeme lžící. Dužninu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli. Spolu s kousky rajčat ji vhodíme do pánve s rozpálenou lžící oleje a 4 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a nasekáme na kousky. Rozpálíme 3 lžíce oleje a česnek na něm osmahneme. Na ochuceném oleji potom osmažíme zlatavé topinky. Na opečený chléb rozdělíme rozvařená rajčata. Otrháme lístky bazalky a nasekáme je. Posypeme jimi toasty. Navrch dáme trošku strouhaného parmezánu.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    9. 2. 2009 17:45

    Toto jednoduché jídlo vaříme v malé obměně velmi často, protože je to rychlé, lehké, snadno dostupné a strašně dobré. Jen rajčata neloupeme, ale zužitkujeme je i se slupkou. Někdy vynecháme cibulku a děláme jen rajčata s česnekem a pak navrch sýr nebo bylinky. A já směs pro sebe ještě trošku přislazuji.:-)

  • Veronika Rezkova
    Veronika Rezkova |

    9. 11. 2004 18:38

    Hmmm,tak tohle je opravdu moc dobry a take velmi levny a nenarocny recept, ja jsem jeste pridala nivu a ta tomu dodalu pikantnejsi chuť.