Autor:

Piškotová roláda podle Lidušky

Obtížné
Ingredience
Škrobová moučka 40 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Sůl 1 špetka
Polohrubá mouka 60 g
Horká voda 4 lžíce
Cukr krupice 100 g
Vejce 4 ks
Piškotová roláda podle Lidušky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, DIA, Dezerty

Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování. Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme. Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
3+
3.12 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 8x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Piškotová roláda podle Lidušky

Komentáře

  1. Dana143   23.05.2012 | 8:59 | reagovat | závadný

    Máslem potírame plech proto, aby se nám k němu pečící papír během pěcení nepřilepil a my jsme potom mohli roládu krásne srolovat.

    1. Zuzka   23.05.2012 | 12:29 | reagovat | závadný

      Nevím, ale používám hnědý pečící papír a nikdy se mi nestalo, aby se nalepil na plech. Sádlem nebo jiným tukem potřu pečící papír a boky plechu aby se na něj nenalepilo těsto, to ano.

  2. Tezz   09.05.2012 | 19:25 | reagovat | závadný

    vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni :D :))

  3. Zuzka   16.04.2012 | 9:21 | reagovat | závadný

    Není mi jasné, proč plech potírat máslem i pod pečícím papírem? :-\

  4. Dana143   15.04.2012 | 12:25 | reagovat | závadný

    Roláda je moc výborná. Už jsem ji vyzkoušela. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web