Autor:

Piškotová roláda podle Lidušky

Obtížné
Ingredience
Škrobová moučka 40 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Sůl 1 špetka
Polohrubá mouka 60 g
Horká voda 4 lžíce
Cukr krupice 100 g
Vejce 4 ks
Piškotová roláda podle Lidušky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, DIA, Dezerty

Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování. Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme. Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Piškotová roláda podle Lidušky

Komentáře

  1. Dana143   23.05.2012 | 8:59 | reagovat |

    Máslem potírame plech proto, aby se nám k němu pečící papír během pěcení nepřilepil a my jsme potom mohli roládu krásne srolovat.

    1. Zuzka   23.05.2012 | 12:29 | reagovat |

      Nevím, ale používám hnědý pečící papír a nikdy se mi nestalo, aby se nalepil na plech. Sádlem nebo jiným tukem potřu pečící papír a boky plechu aby se na něj nenalepilo těsto, to ano.

  2. Tezz   09.05.2012 | 19:25 | reagovat |

    vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni :D :))

  3. Zuzka   16.04.2012 | 9:21 | reagovat |

    Není mi jasné, proč plech potírat máslem i pod pečícím papírem? :-\

  4. Dana143   15.04.2012 | 12:25 | reagovat |

    Roláda je moc výborná. Už jsem ji vyzkoušela. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web