Autor:

Klasický americký hamburger na grilu

Snadné
Na 1 hamburger
Mleté maso - hovězí
má mít asi 15-20% tuku
100 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tvrdý sýr
nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
1 plátek
Na dokončení hamburgeru:
Žemle
větší kulatá
1 ks
Majonéza 1 lžíce
Cibule 1 plátek
Rajče
velké
1 plátek
Salát
čerstvý - list
1 ks
Slanina
opečená
1 plátek
Klasický americký hamburger na grilu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.

Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.

Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.

Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.

Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
3.89 9 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Klasický americký hamburger na grilu

Komentáře

  1. marie   20.03.2014 | 12:44 | reagovat |

    Tak tohle je přesně ten samý recept, který mě učil můj kamarád Američan. Žádný hambáč po Česku , ale pravej, americkej burger :-) mňam!

  2. ČernáLuna   17.02.2014 | 20:43 | reagovat |

    Naprostá paráda!

    1. ČernáLuna   17.02.2014 | 20:48 | reagovat |

      Jé, možná ještě požádám prohodit fotky, nepřišla jsem na to, která se nahrává jako první :)

  3. Morgana   10.08.2013 | 10:22 | reagovat |

    Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!

  4. Lokev   20.06.2013 | 22:18 | reagovat |

    Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept

  5. klany   23.05.2012 | 22:53 | reagovat |

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

    1. charlie   22.07.2012 | 13:07 | reagovat |

      makro

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web