Rajčatová polévka ze zahrádky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 1,3
      šálek celer
    • 3
      lžíce mrkev
    • 3
      lžíce máslo
    • 8
      ks rajčata velká
    • 8
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce rýže
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V hrnci na polévku smícháme zeleninu, přidáme zbytek kuřecího vývaru a rýži. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vaříme na mírném ohni 20-30 minut. Hotovou polévku posypeme sekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Roman Uvíra
    Roman Uvíra |

    21. 6. 2004 01:03

    Dobrý den,jsem tady s dalšími formálními připomínkami.1) myslím, že nejen já mám problém představit si šálek celeru (natož tak jeho třetinu) a lžíci mrkve2) místo osmi šálků by bylo vhodnější dávkovat něčím větším (např. odměrkou, kde lze určit i přesné množství)3) polvéku = polévku, sypeme = posypeme (?)Komentář nemusíte zveřejňovat, jen jej opravte.