Rajčatová polévka s paprikami

Hodnocení:

Moje:

30 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata spařená a oloupaná
    • 20
      g rostlinný olej
    • 100
      g cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 30
      g rýže
    • 70
      g červená paprika
    • 70
      g paprika - žlutá
    • 70
      g zelená paprika
    • 1
      ks vejce
    • 1
      l zeleninový vývar připravený z 1 kostky zel. bujonu
    • 10
      g petrželová nať
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 5
      lžíce kečup - sladký
    • 0,5
      lžička podravka cca, dle chuti
    • 1
      lžíce líbeček nakrájený najemno
    • 1
      lžíce zakysaná smetana na každou porci polévky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut
2
- rýži propláchneme vodou a vsypeme do polévky, přidáme zeleninu (rajčata, papriky nakrájené nadrobno) a vaříme doměkka
3
- nakonec přidáme sůl, pepř, kečup, libeček, petržel, podravku, můžeme dochutit cukrem (dle zralosti rajčat) a vlijeme rozšlehané vejce, vaříme ještě 1 minutu
4
- jednotlivé porce rozdělíme na talíře a do středu každého dáme lžíci zakysané smetany
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • sajik31
    sajik31 |

    12. 1. 2015 17:47

    Máte pravdu Mirko, můj domácí kečup je opravdu výborný, dělám ho každé léto a všem moooc chutná. :-)

  • Mirka
    Mirka |

    5. 1. 2015 11:14

    Na co kazit polévku libečkem s petrželí, když tam jsou takové dobroty jako podravka s kečupem.