Autor:

Rajčatová pomazánka

Ingredience
Rajčata 1 kg
Česnek 300 g
Sůl 70 g
Rajčatová pomazánka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Zralá zdravá rajčata umyjeme, osušíme a umeleme na masovém mlýnku. Můžeme i rozmixovat. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a naplníme do menších lahviček se šroubovacím víčkem. Není třeba sterilovat.
Používáme na ochucování polévek, omáček, salátů, ale i v tenké vrstvě na topinky nebo chléb s máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
4 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)

Komentáře k receptu: Rajčatová pomazánka

Komentáře

  1. edgarpoe   26.02.2016 | 5:56 | reagovat | závadný

    A co takhle přidat olivový olej... ten tam nesmí chybět.

  2. ČernáLuna   07.12.2014 | 17:42 | reagovat | závadný

    Já teda moc nevím. Přečetla jsem si v komentářích, že je tam moc soli a česneku, tak jsem tam dala třetinu toho, co je zde psané. Stejně to bylo česnekové natolik, až to bylo jako pomazánka nepoživatelné. Navíc i na pomazánku velmi řídké. Nakonec jsem to použila jako základ na omáčku do těstovin, kdy jsem ale musela směs hodně dlouho povařit, abych se zbavila česneku.

    1. J, Terezua   08.12.2014 | 21:34 | reagovat | závadný

      Prosím vás, všimli ste si vôbec, na čo sa používa ? Posledné 2 riadky receptu. Na OCHUCOVANIE, ak na chlieb, tak v tenkej vrstve na hrianky alebo na chlebík s maslon. :-)

  3. Anna   07.10.2012 | 15:59 | reagovat | závadný

    Radím dávat o hodně míň soli a raději sterilovat. Dala jsem na 2,5 kg hmoty množství soli dle receptu pro 1 kg a i tak je to velice přesolené. Dle rady níže jsem tekutý vnitřek rajčat odstranila (ivymačkáním nebo lisem na citron,

  4. Věra Štroblová   18.08.2008 | 11:02 | reagovat | závadný

    Tento recept je jednoduchý a moc dobrý. Kdo má dostatek rajčátek, doporučuji vyzkoušet

  5. Jája Beky   10.04.2007 | 12:50 | reagovat | závadný

    Loni jsem tento recept objevila a udělala z přebytku rajčat.Kromě použití pod maso, do polévek a pod. nám nejvíc chutná na langoších.Nikdy jsme nesnědli tolik langošů,jako letos v zimě a to jedině díky této pomazánce.Langoš se jemně natře, přes to trochu kečupu a navrch sýr.Mňam

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web