Autor:

Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 2
na rybu
Pstruzi
střední
2 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 lžička
Drcený kmín 2 lžička
Máslo 60 g
Citronová kůra 1/2 lžička
Citronová šťáva 2 lžička
Tymián 1 lžička
omáčka
Rajče
velké
1 ks
Česnek
větší
2 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i kmín (nejlépe když pstruha ohnete, aby si rozevřela nařízlá kůže a tak se tam dostalo koření). Dáme je do lednice.

Mezitím co se nám pstruzi chladí, spaříme rajče (nařízneme ze spodu do kříže anaříznutou stranou ho položíme do keramické misky, kde ho zalijeme vařící vodou a necháme ho tam cca 4 minuty). Než se nám od dužiny oddělí slupka, do povoleného másla nastrouháme citronovou kůru, přidáme citronovou štávu, čerstvý či sušený tymián a promícháme. Spařené a oloupané rajčata nakrájíme na menší kostky, osolíme,opepříme a přidáme trochu kmínu.

Pstruhy vytáhneme z ledničky a dochuceným máslem vyplníme břišní dutiny (nešetřete). Poprášíme je z obou stran hladkou moukou a opékáme na pánvi po obou stranách na 3 lžících másla tak, aby měli pěknou zlatavou barvu. 4 minuty před dopečením zpěníme vedle pstruhů na másle nakrájená rajčata a na drobno nákrájený či rozmačkaný česnek.

Po cca 4 minutách pstruha vytáhneme na talíř a štávu z pánve přelejeme vyšší nádoby. Štávu pořádně rozmixujeme tak aby v ní nebyly hrudky. Poté už jen dochutíme solí a kdo má rád, tak ještě přidá trochu citronové štávy.

Podáváme nejlépe s pečenými brambory nakrájenými na kolečka nebo jenom tak s chlebem :) Dobrou chuť

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

Komentáře

  1. roxanom   25.06.2013 | 14:59 | reagovat | závadný

    výborné moc moc :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web