Primitivní lilek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ef1412

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek střední
    • 3
      ks česnek stroužky
    • 1
      dl olivový olej klidně i více
    • 3
      špetka mořská sůl
    • 2
      špetka pepř mletý
    • rozmarýn ideálně čerstvý
    • tymián ideálně čerstvý
    • šalvěj ideálně čerstvý
    • 0,5
      ks citron omytý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Před vlastním pečením jsem ještě přidávám rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku.Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C.
2
Středně velký baklažán je za 30 minut upečen. Hodí se k pečenému, grilovanému masu nebo jako předkrm s pečivem

Komentáře k receptu

  • pan Václav
    pan Václav |

    15. 10. 2010 15:40

    Jednoduchý předpis a přitom výsledek bude jistě velmi chutný, nemohu se dočkat, až mi to má ženuška doma uklohní!