Autor:

Primitivní lilek

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Lilek
střední
2 ks
Česnek
stroužky
3 ks
Olivový olej
klidně i více
1 dl
Mořská sůl 3 špetka
Pepř mletý 2 špetka
Rozmarýn
ideálně čerstvý
 
Tymián
ideálně čerstvý
 
Šalvěj
ideálně čerstvý
 
Citron
omytý
1/2 ks

Postup přípravy:

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Před vlastním pečením jsem ještě přidávám rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku.Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C. Středně velký baklažán je za 30 minut upečen. Hodí se k pečenému, grilovanému masu nebo jako předkrm s pečivem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kousky lososa se sezamem Teplé večeře pro všední dny Články z

Komentáře k receptu: Primitivní lilek

Komentáře

  1. pan Václav   15.10.2010 | 15:40 | reagovat |

    Jednoduchý předpis a přitom výsledek bude jistě velmi chutný, nemohu se dočkat, až mi to má ženuška doma uklohní!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web