Autor:

Primitivní lilek

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Lilek
střední
2 ks
Česnek
stroužky
3 ks
Olivový olej
klidně i více
1 dl
Mořská sůl 3 špetka
Pepř mletý 2 špetka
Rozmarýn
ideálně čerstvý
 
Tymián
ideálně čerstvý
 
Šalvěj
ideálně čerstvý
 
Citron
omytý
1/2 ks

Postup přípravy:

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Před vlastním pečením jsem ještě přidávám rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku.Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C. Středně velký baklažán je za 30 minut upečen. Hodí se k pečenému, grilovanému masu nebo jako předkrm s pečivem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Primitivní lilek

Komentáře

  1. pan Václav   15.10.2010 | 15:40 | reagovat | závadný

    Jednoduchý předpis a přitom výsledek bude jistě velmi chutný, nemohu se dočkat, až mi to má ženuška doma uklohní!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web