Autor:

Pákistánský lilek

Snadné
Ingredience
Lilek 4 ks
Cibule 2 ks
Česnek 4 stroužek
Feferonka 2 ks
Zázvor - mletý 1/2 lžička
Kari 1/2 lžička
Bílý jogurt 1 kelímek
Mléko 2 lžíce
Kokos 2 lžíce
Ocet 4 lžíce
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Olej 3 lžíce
Pákistánský lilek

Postup přípravy:

Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a všechny ostatní přísady. Na mírném dusíme doměkka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.75 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pákistánský lilek

Komentáře

  1. kanclirova   28.11.2014 | 18:45 | reagovat | závadný

    Pro mne nejlepší úprava lilku, kterou znám. Dělám často. S rýží, s pečenými brambory nebo s chlebem. Moc nám chutná. <3

  2. Tamara   20.02.2014 | 17:58 | reagovat | závadný

    Rada zkousim nova jidla, ale tohle mi vubec nechutnalo, kokos mi v jidle vylozene vadil, zato vseho ostatniho pocineje cibuli az po koreni bych pridala.

  3. jares   13.11.2010 | 20:16 | reagovat | závadný

    Dobré to bylo, také jsem ten lilek napřed orestoval téměř nasucho, cibulku pak udělal na troše oleje, přidal česnek, papričku, potom na to dal lilek a ostatní přísady, jogurt až ke konci, bál jsem se, aby se nějak nesrazil. Bohužel recept je dost stručný, možná by stálo za to ten postup napsat trochu podrobněji

    1. svišť   28.04.2013 | 10:09 | reagovat | závadný

      Tento recept včetně fotografie vyšel v mimořádném vydání Praktické ženy č. 3/1999 - Kuchařka, senzační recepty z celého světa, i tam je postup takto stručný. Vzhledem k tomu, že "autor" použil fotografii z časopisu a ani postup více nerozepsal, nejspíš recept ani nevyzkoušel. Já jsem ho kdysi zkusila a chystám se na něj v nejbližší době znovu, jen ty lilky asi opražím nasucho. Jídlo je to chutné, ale dost mastné.

  4. Qwerty   03.09.2007 | 20:07 | reagovat | závadný

    Mně se to povedlo myslím celkem slušně, olivovým olejem jsem raději šetřil a restoval jsem vypocený lilek skoro nasucho. S octem je potřeba taky citlivě, doporučuji přidávat dle chuti. Jinak pro příznivce netradičních chutí a spojení můžu doporučit.

  5. somosaguas   11.03.2007 | 11:39 | reagovat | závadný

    Fajn recept, pochutnal sem si, ale při vaření jsem používal vlastní invenci, jelikož výše uvedený postup nepovažuji za nejšťastnější.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web