Autor:

Poopiční kulajda

Střední
Ingredience
Brambory
oloupané, nakrájené na kostky
5 ks
Pepř celý 10 ks
Nakládané houby 1 sklenice
Sůl  
Ocet  
Vejce 2 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Polohrubá mouka
na 1porci
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory dame vařit do 3 l hrnce, osolíme, přidáme pepř (komu vadí ho kousat, může namlít nakonec).

Uvaříme doměkka, vyklopíme celou sklenici naložených hub, rozmícháme mouku s vodou - nelijeme vše, jen dle hustoty - řidčí - přijdou ještě vejce. Okyselíme a dosolíme, přidáme smetanu a rozkvedlaná vejce. Kyselost by měla být jako u zelňačky.

Postaví na nohy každého flamendra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Poopiční kulajda

Komentáře

  1. Anonym   31.05.2006 | 12:46 | reagovat |

    Polévka je vynikající, ale po tahu bych si radši dala česnečku vyprošťovačku.

  2. Marie Holanová   19.05.2006 | 18:30 | reagovat |

    Používám kyselé houby Mikádo.

  3. MARIE Holanová   12.05.2006 | 17:42 | reagovat |

    Nejlepší.jsou v kyselém nálevu.Kupuji houby Mikado.Je to směs malých hub a jsou skvělé

  4. Markéta Čejková   10.05.2006 | 20:32 | reagovat |

    Já tam dala zmrazené žampiony dušené na cibulce,ale jinak můžou být jakékoliv.Navíc tam také dávám kopr.A můžu říct,že to nemá chybu,opravdu.

  5. Jana Kutačová   10.05.2006 | 10:33 | reagovat |

    Do té polévky se vloží pouze houby? A v jakém nálevu?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web