Pohanková šlehačková bábovka - bezlepková

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g pohanková mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice může být i moučka
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      ml rostlinný olej
    • rozinky
    • ořechy
    • kokos
    • kakao
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka třeme s cukrem a olejem do pěny, přilijeme šlehačku (může být i prošlá, na chuti to nepoznáte), přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dle pořeby naředíme mlékem, přidáme, co se v kuchyni najde, takže rozinky, oříšky, kokos, kandované ovoce, ale i brusinky.
2
Když chceme bábovku mramorovou, přidáme do třetiny těsta kakao.
3
Nalejeme do vymaštěné a vymazané formy (jestliže chceme, aby to bylo plně bezlepkové, vysypeme pohankovou moukou) a dáme péct na 180 °C asi na 40 minut.
4
Každému pohanková mouka chutnat nemusí, má takovou svojí zvláštní chuť, ale je zdravější a nám i dětem chutná.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Kamila
    Kamila |

    18. 12. 2010 22:28

    děkuji za recept, potřebovala jsem pro kamarádku, která má celiakii nějaké pohoštění a toto vypadá super! Jen mi došla pohanková mouka, tak jsem nahradila amaranthovou. A jedno upozornění, celiakik nemůže běžný prášek do pečiva, obsahuje lepek! Takže jsem nahradila sodou a uvidím c to udělá, právě se to peče ve formě srdíčkových mufinek :-) :-)