Plněné cukety II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cuketa (2x20 cm)
    • 200
      g mleté maso - vepřové nebo 1:1 mleté vepřové a hovězí
    • 70
      g rajský protlak
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 100
      g eidam sýr nejlépe 45%, ale může být i nízkotučný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy.
2
Na větší pánvičce si připravíme 2 lžíce olivového oleje, na kterém opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, když cibulka zesklovatí přidáme prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou mrkev. Asi 5 minut podusíme. Poté přidáme mleté maso a společně vše opečeme (prohřejeme). Přidáme rajský protlak, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou dužinu z cuket ( nepřidáváme dužinu, pokud pokrm připravujeme z větších kusů cuket, neboť v dužině se nachází příliš velká jádra), tuto masu odstavíme z plotny a naplíme jí vydlabané cukety.
3
Cukety vložíme do pekáčku, nebo zapékací mísy a přiklopíme, nebo zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni. Po 20 minutách alobal odkryjeme a vršek cuket řádně posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme a zapečeme, když se nám sýr rozpustí a při píchnutí nožem do cukety zjistíme, že cuketa je měkká, vyndáme z trouby a můžeme jíst.
4
Tento pokrm můžeme podávat s rýží, těstovinami, zeleninovým salátem i bramborami, neboť při zapékání se uvolní šťávička, kterou můžeme přílohu polít.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.