Autor:

Pivní chléb III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Droždí 1 kostka
Pivo 1 lahev
Sůl 2 lžička
Voda 1,5 dl
Kmín 1 lžička
Anýz 1/2 lžička
Fenykl 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme plech). Necháme ještě kynou alespoň 20 minut.

Nůžkami uděláme na prostředku křížek, jako když pečeme mazance. Na plech dáme plecháček s vodou. Během pečení alespoň 3x potřeme vodu.

Pečeme asi hodinu. Nejprve na 200 °C, potom asi na 180 °C.

Tento chléb je moc dobrý a u nás doma velice oblíbený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Pivní chléb III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web