Autor:

Pivní chléb III.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Droždí 1 kostka
Pivo 1 lahev
Sůl 2 lžička
Voda 1,5 dl
Kmín 1 lžička
Anýz 1/2 lžička
Fenykl 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme plech). Necháme ještě kynou alespoň 20 minut.

Nůžkami uděláme na prostředku křížek, jako když pečeme mazance. Na plech dáme plecháček s vodou. Během pečení alespoň 3x potřeme vodu.

Pečeme asi hodinu. Nejprve na 200 °C, potom asi na 180 °C.

Tento chléb je moc dobrý a u nás doma velice oblíbený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Pivní chléb III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web