Autor:

Piniový koláč

60 minut PT0H60M
Střední
Křehké těsto
Hladká mouka 150 g
Moučkový cukr 50 g
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks
Náplň
Rozinky 2 lžíce
Hnědý rum 3 lžíce
Cukr krupice 120 g
Mleté mandle 120 g
Máslo 125 g
Vejce
(malá)
3 ks
Kandované ovoce
(nakrájené na kostičky)
200 g
Pinie 100 g
Piniový koláč

Postup přípravy:

Na vál prosejte hladkou mouku, přidejte cukr, tuk a vejce. Rychle zpracujte do tvaru bochánku a zabalené v kuchyňské fólii nechte asi hodinu odpočívat v chladu. Pak rozválejte na pomoučněném vále do potřebného tvaru a přemístěte do nevymazané formy o průměru 24 cm. Rozinky namočte v rumu. Troubu předehřejte na 240 °C. Cukr, mleté mandle a změklé máslo smíchejte, po jednom zapracujte vejce, rozinky i s rumem a kandované ovoce. Formu vyložte těstem, dno propíchejte, naplňte, náplň uhlaďte, posypte piniemi a lehce je vtlačte do náplně. Pečte 35 až 40 minut, až náplň zpevní. Nechte vychladnout ve formě a pak teprve krájejte na dílky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Piniový koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web