Autor:

Pirohy se špenátem a sýrem feta

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka 300 g
Voda 120 ml
Vejce 1 ks
Sůl 5 g
Listový špenát
(případně mražený)
500 g
Sýr feta 200 g
Knorr Bohatý bujón kuřecí 1 kalíšek
Šalotka 3 ks
Česnek 4 stroužek
Máslo 1 lžíce
Pirohy se špenátem a sýrem feta

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky

V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.

Připravte nádivku. Očistěte špenát. Šalotku a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Na pánvi smažte česnek, šalotku, následně přidejte špenát a kalíšek Knorr Bohatý bujón kuřecí. Smažte po dobu několika minut, dokud se vše nespojí. Po usmažení odlijte přebytek tekutiny, pokud je to nezbytné.

Špenát přendejte do misky. Přidejte sýr feta a vše důkladně zamíchejte. Vložte do ledničky na 20 minut.
Těsto rozválejte na tenké placky, vykrajujte malá kolečka, nandejte na ně nádivku a slepte je jako klasické pirohy.
Pirohy uvařte v osolené vodě, servírujte hned nebo např. smažené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Pirohy se špenátem a sýrem feta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web