Pingui řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
10
porce
neuvedeno
autor: miškas54

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce teplá voda
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Smetanový krém
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžička med
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička vanilkové aroma
  • Čokoládový krém
    • 100
      g hera
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 2
      lžíce olej
  • Poleva
    • 200
      g čokoláda
    • 125
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vylijeme na pečicí papír. Rozetřeme na slabé placky. Pečeme při 200°C asi 15 minut.
2
Zatím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Přidáme rozpuštěný med, vanilkové aroma (popř. rum nebo likér) a vanilkový cukr. Polovinu krému dáme na upečený vychladlý plát a dáme ztuhnout do lednice.
3
Připravíme si čokoládový krém. Rozpustíme si čokoládu nad párou, přidáme heru a olej. Nalijeme na zatuhlou šlehačku a opět dáme vychladit.
4
Na mírně zatuhlou čokoládu rozmažeme druhou polovinu krému. Přiklopíme vrchním plátem těsta. Polijeme čokoládovou polevou. Necháme alespoň přes noc v lednici.
5
Aby čokoláda nepopraskala, tak krájíme nožem namočeným v horké vodě. Dobrou chuť! :-)
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.