Pikantní utopenci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g špekáček
    • sterilované feferonky
    • nakládané okurky
    • 200
      g cibule
    • česnek
    • ocet
    • sůl
    • chilli
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Do každé lahve přidáme 2 celé stroužky česneku. Zalijeme lákem a zavíčkujeme.
2
//**Příprava láku:**// Vodu svaříme s octem, přidáme koření, 1/3 cibule, sůl, 1/3 feferonek. Vše povaříme 10 minut a odstavíme.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Šimi
    Šimi |

    18. 8. 2005 03:47

    Tak na doporučení známého jsem přidal do utopenců i česnek a výsledek mě, jak jsem předpokládal, zklamal. Podle mého názoru se česnek a ocet chuťově tlučou. Takže jsem ho po týdnu vyndal, dolil octem a teď mám utopence podle mého gusta

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    7. 6. 2005 21:37

    Milý anonymové, poměr vody a octa je nejlépe určit dle vlastní chuti. Co se jednomu zdá příliš kyselé je pro druhého tak akorát, takže přesný poměr si nejlépe zvolí každý sám.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 6. 2005 19:38

    přesne tak, ale toho se tady asi nedočkáme!

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2005 14:29

    u tohoto receptu ale chybí poměr vody a octa

  • Josef Novak
    Josef Novak |

    15. 12. 2004 02:29

    Utopenci na kterykoliv zpusob jsou proste vynikajici a neprekonatelni!...