Perníčky IV.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 180
      g med
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      ks vejce 1-2, na potření
  • Bílá poleva
    • 200
      g moučkový cukr 160-200
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžička citronová šťáva přecezená
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) škrobová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosejeme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Přidáme med, rum a vejce. Vypracujeme vláčné a lesklé těsto, které se nesmí lepit. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme alespoň na 24 hodin do ledničky.
2
Pak ho na pomoučeném válu znovu prohněteme. Vyválíme placku silnou 4 mm, ze které vykrájíme požadované tvary. Vkládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 °C a pečeme do zlatova. Po vyjmutí z trouby ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se leskly. Jakmile perníčky dokonale vychladnou,můžeme je zdobit.
3
Poleva: vše smícháme dohromady a dobrých 20 minut šleháme. Buď ručně, nebo strojově.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.