Peřinová rýže

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      dl rýže
    • 5
      dl voda
    • cibule malá
    • 1
      lžička vegeta
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebranou, omytou a osušenou rýži opražíme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, osmahneme ji a zalijeme vodou. Dochutíme vegetou a solí a necháme asi 2 min. vařit. Potom hrnec obalíme dekou a dáme pod peřinu. Po 20-ti minutách otevřeme, promícháme, aby se zrnka oddělily, znova uzavřeme, zabalíme a po 15-ti min. můžeme servírovat.
2
Rýže je chutná, nelepivá, sype se a nepřichytne se k hrnci. Pokud použijeme silnostěnný hrnec, stačí ho je zabalit do deky. Za povšimnutí stojí i úspora energie.
Zařazení: Přílohy Rýže

Komentáře k receptu

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    13. 9. 2005 18:28

    ...ja dvam na 1hrnek ryze 2 hrnky vody.Na rozpustenem masle oprazim ryzi ,zaliju vodou vlozim do hrnce pul oloupane cibule,do ktere napicham hrebicek(na vuni) a varim trosinku dele nez je uvedeno asi 5-10min.,zaverecna faze je upne stejne jako u uvedeneho receptu.Ja ho zase znam od tchyne