Peciválky II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 50
      g droždí
    • mléko trocha
    • sůl
  • Náplň
    • maková náplň
    • jablečná povidla
  • K posypání / zalití
    • perník na strouhání
    • staročeský sirob
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme.
2
3 až 4 den bochánky dáme na pařák, napaříme a narovnáme do mísy a zasypem strouhaným perníkem. Rozehřejeme máslo s několika lžícemi sirobu nebo pampeliškového medu až se s tukem spojí, peciválky v míse zalijeme.
3
Je to výborné,velice chutné a velmi syté.
4
Tento recept se připravoval na štědrovečerní stůl jako dezert a pochází z okolí Nového Bydžova a Jičínska. Nejvíce se připravoval po 1.světové válce.
5
Staročeský sirob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Slijeme a necháme na kamnech odpařit vodu až zbude černá hmota hustá jak med. Sirobem se natírají i Jidáše na velikonoce. Výborné!!
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.