Peciválky II.

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 1 kg
Cukr 200 g
Máslo 200 g
Vanilkový cukr 1 balení
Droždí 50 g
Mléko
trocha
 
Sůl  
Náplň
Maková náplň  
Jablečná povidla  
K posypání / zalití
Perník na strouhání  
Staročeský sirob  
Máslo  
Peciválky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty, Dezerty

Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme.

3 až 4 den bochánky dáme na pařák, napaříme a narovnáme do mísy a zasypem strouhaným perníkem. Rozehřejeme máslo s několika lžícemi sirobu nebo pampeliškového medu až se s tukem spojí, peciválky v míse zalijeme.

Je to výborné,velice chutné a velmi syté.

Tento recept se připravoval na štědrovečerní stůl jako dezert a pochází z okolí Nového Bydžova a Jičínska. Nejvíce se připravoval po 1.světové válce.

Staročeský sirob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Slijeme a necháme na kamnech odpařit vodu až zbude černá hmota hustá jak med. Sirobem se natírají i Jidáše na velikonoce. Výborné!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Peciválky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web