Peciválky II.

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 1 kg
Cukr 200 g
Máslo 200 g
Vanilkový cukr 1 balení
Droždí 50 g
Mléko
trocha
 
Sůl  
Náplň
Maková náplň  
Jablečná povidla  
K posypání / zalití
Perník na strouhání  
Staročeský sirob  
Máslo  
Peciválky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty, Dezerty

Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme.

3 až 4 den bochánky dáme na pařák, napaříme a narovnáme do mísy a zasypem strouhaným perníkem. Rozehřejeme máslo s několika lžícemi sirobu nebo pampeliškového medu až se s tukem spojí, peciválky v míse zalijeme.

Je to výborné,velice chutné a velmi syté.

Tento recept se připravoval na štědrovečerní stůl jako dezert a pochází z okolí Nového Bydžova a Jičínska. Nejvíce se připravoval po 1.světové válce.

Staročeský sirob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Slijeme a necháme na kamnech odpařit vodu až zbude černá hmota hustá jak med. Sirobem se natírají i Jidáše na velikonoce. Výborné!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Peciválky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web