Peciválky III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g droždí
    • mléko trocha
    • sůl
    • náplň maková můžeme použít i jablková povidla pro vylepšení chuti
    • perník na strouhání
    • med pampeliškový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na pařák, napaříme a narovnáme do mísy a zasypem strouhaným perníkem. Rozehřejeme máslo s několika lžícemi sirobu nebo pampeliškového medu až se s tukem spojí, peciválky v míse zalijeme.
2
Je to výborné,velice chutné a velmi syté.
3
Tento recept se připravoval na štědrovečerní stůl jako dezert a pochází z okolí Nového Bydžova a Jičínska. Nejvíce se připravoval po 1.světové válce.
4
Staročeský sirob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Slijeme a necháme na kamnech odpařit vodu až zbude černá hmota hustá jak med. Sirobem se natírají i Jidáše na velikonoce. Výborné!!!
Zařazení: Pokrmy Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.