Patizon jako minutka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • patizony plátky
    • vejce
    • cibule
    • sůl
    • koření
    • šunka salám, niva...
    • olej
    • cikánská omáčka nebo čertovská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky patizonu (cca 1.5 - 2 cm silné) dát na pánvičku nejprve tou širší stranou a pomalu smažit, až zesklovatí. Otočit, posypat jemně krájenou cibulí. Rozhrnout jí tak, aby tvořila hradbu po okraji. Na každý plátek opatrně klepnout vajíčko, osolit, okořenit a přikrýt pokličkou. Na talíři pokapat Cikánskou či Čertovskou omáčkou.
2
**Varianty:**
3
1) Před posypáním cibulí položit na každý plátek šunku, či salám..
4
2) plátek posypat jemně strouhanou Nivou
5
Příloha: brambory

Komentáře k receptu

  • Klárík
    Klárík |

    28. 8. 2012 19:20

    tak se nato chystam jsem zvědavá....darem jsem dostala patizon :)

  • Skateboards2@seznam.cz
    Skateboards2@seznam.cz |

    24. 7. 2012 13:36

    Dělala jsem to podle receptu a bylo to móóóc dobrééé.

  • Věrka
    Věrka |

    18. 9. 2011 21:48

    Dobré, rychlé, dělala jsem bez vajíčka, ale potřela jsem vrchní část bulharskou pomazánkou (po otočení), posypala cibulkou a sýrem. S čerstvým chlebem nebo klidně i bez pečiva rychlá dobrá večeře.