Autor:

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

50 minut PT0H50M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 1,5 hrnek
Prášek do pečiva 1 lžička
Máslo
(pokojové teploty)
1/2 hrnek
Cukr krupice 3/4 hrnek
Vejce
(pokojové teploty)
5 ks
Vanilková esence 1/2 lžička
Mléko plnotučné 250 ml
Kondenzované mléko
(neslazené)
450 ml
Šlehačka
(na ozdobu)
 
Koktejlové třešně  
Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte plech o rozměrech 28 x 20 cm. Mouku s práškem prosejte do mísy. Máslo zpěňte s cukrem, až bude směs nadýchaná a světlá. Pak k ní postupně zašlehávejte vejce, nakonec zatřete vanilku a mouku s práškem. Těsto vlijte do formy a pečte 30 minut. Mírně zchladlý piškot propíchejte vidličkou a přelijte všemi třemi promíchanými mléky. Dejte do studena nejméně na 2 hodiny, aby se všechna tekutina vsákla. Podávejte ozdobené šlehačkou a třešničkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Komentáře

  1. ivana   09.05.2013 | 22:33 | reagovat | závadný

    tento recept pochazi z Peru, a presne tak to ma byt, piskot je v mlece atd .. je to vynikajici

  2. Blanka   13.06.2012 | 2:11 | reagovat | závadný

    Nemejte z tohoto piskotu starch. Je velmi dobry. Piskot je hodne promoceny, ale tak to ma byt.

  3. mlékodává   11.06.2012 | 15:37 | reagovat | závadný

    Při vší úctě... buchta z 1,5 hrnku mouky (nějakých max. 300 gramů) prolitá skoro 3/4 litrem mléka, byť kondenzovaného... tak to ve mě budí obrovské pochybnosti. Do toho bych nešla :-$

    1. Vlasta Novák   11.06.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

      Tak je to ale správně, zkuste přečíst zahraniční weby - receptů je tam spousta a všude se používá podobné množství mléka...

      1. Ladia   11.06.2012 | 19:57 | reagovat | závadný

        Možná, kdyby byly ingredience odděleny, tak jako na zahraničních webech, bylo by to jasnější :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web