Pařížské kostky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: AAndrejinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
  • Mimo to
    • šlehačka 2 ks - sušená od Dr. Oetkera plus mléko na jejich přípravu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10-15 min. na 175 °C.
2
Mezitím připravíme krém: v litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě sušené a podle návodu připravené šlehačky Dr.Oetker. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.