Palačinky s chřestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Bonaire

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na palačinky
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • olej
  • Náplň
    • bílý chřest v nálevu
    • toastová šunka
    • muškátový květ
    • sýr
  • Bešamel
    • 4
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko dle potřeby
    • muškátový květ na špičku nože
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
2
Když je těsto hladké necháme ho odpočinout přes noc v lednici. Důležité!
3
Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
4
Rozpálíme pánev se silným dnem asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Protože máme rozpálenou pánev, víme, že olej se skoro okamžitě rozehřeje na správnou teplotu. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená, jinak výsledkem budou gumové placky místo tenkých palačinek.
5
Pánev nakloníme a na horní okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto přesně pokryje její dno. První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět jak na to.
6
Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly.
7
Jednotlivé stonky chřestu obalíme plátkem šunky.
8
Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (Niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou. Palačinky naklademe vedle sebe do obdélníkové zapékací misky, zalijeme bešamelem a při teplotě 200 °C (teplovzdušná 180 °C) zapékáme, až bešamel vytvoří místy hnědou kůrku a bubliny, asi 20 minut podle trouby.
9
Bešamel připravíme ze 4 lžic másla do kterého rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a trochu osmahneme. Pak přidáváme mléko za stálého míchání na mírném ohni až hmota dosáhne konzistence řídké bramborové kaše. Nakonec vmícháme na špičku nože muškátový květ a špetku soli.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.