Autor:

Palačinky s chřestem

Obtížné
Těsto na palačinky
Hladká mouka 1 hrnek
Vejce 2 ks
Mléko 2 hrnek
Sůl 1 špetka
Olej  
Náplň
Bílý chřest v nálevu  
Toastová šunka  
Muškátový květ  
Sýr  
Bešamel
Máslo 4 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko
dle potřeby
 
Muškátový květ
na špičku nože
 
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
Když je těsto hladké necháme ho odpočinout přes noc v lednici. Důležité!
Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
Rozpálíme pánev se silným dnem asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Protože máme rozpálenou pánev, víme, že olej se skoro okamžitě rozehřeje na správnou teplotu. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená, jinak výsledkem budou gumové placky místo tenkých palačinek.
Pánev nakloníme a na horní okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto přesně pokryje její dno. První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět jak na to.
Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly.
Jednotlivé stonky chřestu obalíme plátkem šunky.
Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (Niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou. Palačinky naklademe vedle sebe do obdélníkové zapékací misky, zalijeme bešamelem a při teplotě 200 °C (teplovzdušná 180 °C) zapékáme, až bešamel vytvoří místy hnědou kůrku a bubliny, asi 20 minut podle trouby.
Bešamel připravíme ze 4 lžic másla do kterého rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a trochu osmahneme. Pak přidáváme mléko za stálého míchání na mírném ohni až hmota dosáhne konzistence řídké bramborové kaše. Nakonec vmícháme na špičku nože muškátový květ a špetku soli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Palačinky s chřestem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web