Masová minutka s chřestem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí prsa větší, nebo vepřové, králičí nebo krůtí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • olej
    • 40
      g anglická slanina (není nutná) 30 -
    • 200
      g chřest cca
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i den předem a maso tak nechat naložené do druhého dne.
2
Chřest volíme dle vlastní chuti. Zelený chřest postačí 5 minut předvařit v osolené vodě, bílý ještě před vařením oloupeme. Po scezení chřest pokrájíme na menší díly.
3
Maso dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje osmažit ze všech stran do barvy. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.
4
Před koncem smažení k masu přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu. Na úplný závěr přidáme prohřát i pokrájený chřest. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.
5
Před podáváním můžeme směs dochutit pár kapkami sojové omáčky.
6
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
7
Minutku s chřestem můžeme připravit i ze sojového masa, které předvaříme dle návodu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.