Autor:

Ovocná polévka se smetanovými nočky

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Na nočky:
Zakysaná smetana
(nejlépe typ Crème fraîche s 30% tuku)
300 g
Bílý jogurt 500 g
Moučkový cukr 80 g
Limetková kůra
jemně strouhaná
1 ks
Bílek 2 ks
Na polévku:
Pomerančová šťáva
čerstvá
700 ml
Maizena 20 g
Cukr krupice 2 lžíce
Limetková šťáva 2 lžíce
Papája
zralá (nebo broskev či nektarinka)
1 ks
Pomeranč 4 ks
Ovocná polévka se smetanovými nočky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z ovoce

Promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, cukr a limetkovou kůru. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte ke smetanové směsi. Přesuňte do cedníku vyloženého gázou nebo čistou namočenou, vyždímanou utěrkou a nechte přes noc vykapat tekutinu.
Z pomerančové šťávy odeberte 5 lžic a promíchejte se škrobem. Zbylou šťávu svařte, vmíchejte rozpuštěný škrob, nechte přejít varem a sejměte z ohně. Vmíchejte cukr a limetkovou šťávu. Z papáji vypíchejte tvořítkem kuličky, pomeranč oloupejte, vykrájejte filátka a šťávu zachyťte. Vše vmíchejte k zahuštěné šťávě a dejte vychladit.
Před podáváním rozlijte ovocnou polévku do misek a ze smetanové hmoty do ní vykrajujte lžičkou noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Na vdolky i do buchet. Skvělá domácí povidla ze švestek a hrušek Články z

Komentáře k receptu: Ovocná polévka se smetanovými nočky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web