Ovocná omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      sklenice červený rybíz
    • 0,3
      sklenice višně
    • 2
      ks hrušky
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Višně omyjeme, vypeckujeme nad kastrolem, abychom zachytili šťávu. Rybíz opláchneme, otrháme a přidáme k višním. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, dužinu nadrobno nakrájíme.
2
Ovoce vložíme do kastrolu, ochutíme sójovou omáčkou, nasekaným česnekem a cukrem. Ovoce povaříme, propasírujeme přes síto a vložíme zpět do kastrolu. Za stálého míchání zahříváme, až vznikne hustá omáčka.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    28. 6. 2011 10:58

    zvláštní chuť, ale není to špatné

  • airan
    airan |

    18. 11. 2005 19:15

    Blanko, ovocne omacky jsou vynikaji ke zverine:-))

  • Blanka
    Blanka |

    18. 11. 2005 17:32

    Muzete mi poradit, k cemu se tato omacka hodi?