Autor:

Opravdu dobrá buchtička

Střední
Na těsto:
Špaldová mouka 2 hrnek
Hladká mouka
0,5 hrnku
 
Cukr krupice 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Olej
0,5 hrnku
 
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva
1/2 balíčku
 
Prášek do perníku
1/2 balíčku
 
Na krém:
Mléko 3 dl
Vanilkový pudink
(Prášek)
 
Pomazánkové máslo
Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
 
Bílý jogurt
Malý
1 kelímek
Vanilkový cukr  
Cukr krupice
Troška
 
Ztužovač šlehačky 2 ks
Ovoce
Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
 
Na želatinu:
Želé dortové
V prášku od Dr. Oetkera
1 balíček
Tekutina
1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
 
Cukr 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.

Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.

Velmi osvěžující a dobré.

Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Opravdu dobrá buchtička

Komentáře

  1. Eliška K.   27.01.2011 | 12:09 | reagovat |

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web