Autor:

Opravdu dobrá buchtička

Střední
Na těsto:
Špaldová mouka 2 hrnek
Hladká mouka
0,5 hrnku
 
Cukr krupice 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Olej
0,5 hrnku
 
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva
1/2 balíčku
 
Prášek do perníku
1/2 balíčku
 
Na krém:
Mléko 3 dl
Vanilkový pudink
(Prášek)
 
Pomazánkové máslo
Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
 
Bílý jogurt
Malý
1 kelímek
Vanilkový cukr  
Cukr krupice
Troška
 
Ztužovač šlehačky 2 ks
Ovoce
Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
 
Na želatinu:
Želé dortové
V prášku od Dr. Oetkera
1 balíček
Tekutina
1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
 
Cukr 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.

Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.

Velmi osvěžující a dobré.

Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Opravdu dobrá buchtička

Komentáře

  1. Eliška K.   27.01.2011 | 12:09 | reagovat |

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web