Autor:

Opilý jablečný koláč

Střední
Ingredience
Jablka 650 g
Citron 1 ks
Rozinky 2 lžíce
Hnědý rum 5 lžíce
Polohrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 lžíce
Máslo 120 g
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr 120 g
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin. Mouku smísíme s kypřícím práškem. V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a vanilkový cukr. Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Rozpálíme troubu na 200 °C. Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a vejce. Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Opilý jablečný koláč

Komentáře

  1. Marie Duchoňová   30.04.2009 | 15:16 | reagovat | závadný

    Skvělý recept. Chuťově výborný, křehký. Dělala jsem přesně podle receptu. Dávám velkou jedničku:-)))

  2. Alice   05.02.2008 | 15:42 | reagovat | závadný

    takže tohle jsem zkusila a vůbec se mi to nepovedlo....jak by to mělo vypadat? celé se mi to rozsypalo, jako by se to neupeklo či vůbec nespojilo a to jsem to dělala přesně dle výše uvedeného. neříkám, že je tu něco špatně, hold i mně se občas něco nepovede, ale budu ráda za odpověď na konkrétní podobu tohoto koláče. díky.

  3. Jana z VM   21.04.2005 | 12:28 | reagovat | závadný

    Kdybys to, anonyme, dočetl až do konce, tak by ses do dozvěděl !! Ale stejně je Tvůj komentář velice vtipný, lepší, než nějaký narážky nechutný....

  4. Anonym   21.04.2005 | 10:12 | reagovat | závadný

    Kam dáme ty v rumu namočené hrozinky? Do těsta nebo s jablky na těsto nebo je než se koláč upeče prostě sníme jen tak a příjemně se přitom lízneme?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web