Autor:

Opilý Izidor - Lux

Střední
Těsto:
Máslo 150 g
Moučka 150 g
Mleté ořechy 120 g
Polohrubá mouka 70 g
Vejce 4 ks
Kakao 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Džem
Pikantní
 
1. Náplň
Mleté ořechy 200 g
Moučka 100 g
Vanilka 1 balíček
Hnědý rum
(Nebo vaječný koňak nebo namíchat
2 dl
2. Náplň
Vejce 6 ks
Moučka 100 g
Kakao 3 lžíce
Máslo 250 g
Poleva:
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo 100 g
Kakao 1 lžička
Opilý Izidor - Lux

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na velký plech (37×33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 min.). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.

Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.

Na 2. náplň celá vejce, kakao a cukr promícháme, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem - až začíná být horké a pálit - stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký - odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polejeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem. (Do hrnku s horkou vodou si dáme nahřát několik nožů, uřízneme jeden pruh, vrátíme nůž do vody, vezmeme jiný atd.).

Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho vyjímečnost je v tomto vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.67 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Opilý Izidor - Lux

Komentáře

  1. michal   26.07.2015 | 23:22 | reagovat | závadný

    mohu jedině doporučit :-)

  2. Anna D.   29.01.2013 | 20:22 | reagovat | závadný

    Opravdu vynikající! Opilého Izidora jsem dělala poprvé a měl velký úspěch! Díky za skvělý recept! ;-)

  3. dort   19.12.2012 | 13:29 | reagovat | závadný

    výborné prostě vynikající ;-) :-D

  4. mh   14.12.2011 | 21:59 | reagovat | závadný

    a co ty ořechy do těsta? dáme nebo nedáme??

  5. Eva1   25.10.2010 | 17:20 | reagovat | závadný

    Výborné řezy. Dávám1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web