Omeleta s hermelínem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      ml mléko
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 6
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 2
      ks hermelín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme přejít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme do vaječného těsta. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi a postupně usmažíme 4 omelety (pánev přiklopíme poklicí). Usmažené omelety uchováme v teple. Hermelíny podélně rozpůlíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýra. Přikryjeme druhou polovinou omelety a rozdělíme na talíře.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Moonynka
    Moonynka |

    28. 7. 2013 15:53

    Na obrázku to vypadá hezky, ale byla jsem nešťastná z toho, když jsem to smažila, trhalo se to na kousíčky, ani po přidání mouky to nebylo o moc lepší. Chuť také nic moc, příště zkusím raději něco jiného :-!

  • Jitka
    Jitka |

    6. 1. 2013 13:09

    Mně se ta amoleta strašně trhá, asi tím našlehaným bílkem. Přidala jsem mouku a je to ok. Jinak chuť je dobrá.

  • Islapakova
    Islapakova |

    9. 7. 2011 10:02

    Souhlasím, dávám hermelín do palačinky a nechám v troubě ještě propéct. Se zeleninou letní oběd super.

  • jana
    jana |

    15. 4. 2011 10:20

    omelety byly moc dobré, jen je potřeba, aby se začal hermelín tavit už na palačince, když se peče na pánvi, aby byl dobře rozteklý.