Autor:

Olejová bábovka II.

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 2 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Rostlinný olej 1 dl
Mléko 1 dl
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1/2 balení
Sůl 1 špetka
Citronová kůra 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze tří bílků. Potom stejným nástrojem rozmícháme mouku, moučkový cukr, vanilinový cukr, žloutky, olej a mléko. Ke konci přidáme prášek do pečiva a úplně nakonec lehce lopatičkou vmícháme sníh.

Vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě cca 200 °C po dobu 40-45 minut.Možno do poloviny těsta vmíchat kakao nebo jemně mletou kávu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.44 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Reklama
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Olejová bábovka II.

Komentáře

  1. Lenka Kristová   01.11.2007 | 19:51 | reagovat | závadný

    Když se forma vysype místo moukou strouhankou, je bábovka zhora krásně křupavá.

  2. Kateřina Toboláková   01.11.2007 | 8:49 | reagovat | závadný

    No tak jsme na to přišla !! Všem moc děkuji !Dělala jsme bábovku znova a pořádně jsem jsem vymastila formu a pak po upečení jen obrátila a šla hned sama.. Děkuji..

  3. Linda Klein   26.10.2007 | 12:35 | reagovat | závadný

    Katko, pecu uz 30 let a jeste nikdy se mi nestalo, ze by se babovka nevyklopila. Formu dukladne vymazu maslem a vysypu hladkou moukou (nekdo pouziva polohrubou, ale mne se hladka mouka osvedcila). Po vytazeni z trouby necham chvili vyhladit a pak lehce "prejedu" spejli kolem okraju babovky, stejne tak kolem stredu babovky. Pak babovku krasne vyklopim (testo je naprosto neporusene). Drzim palce, at jste priste uspesnejsi :-))

  4. Tereza J.   26.10.2007 | 10:25 | reagovat | závadný

    Katka, možno ste formu zle vymastili. Ak vám na budúce nebu chcieť bábovka von, po vybratí z rúry ju postavte na utierku namočenú do studenej vody. Chyžte utierkou aj boky formy. Vznikne para a bábovka sa pekne uvoľní. To platí aj pre koláč na plechu, ak mastíte plech a koláč nechce von.

  5. Di   26.10.2007 | 7:17 | reagovat | závadný

    Katko, možná bábovku vyklápíte brzy po vytažení z trouby. Je potřeba počkat, až se těsto "pustí" okrajů nádoby. Bábovku (nebo) dort vyndám z trouby, položím třeba na větší hrnec nebo sítko, aby zespoda měla přístup chladnějšího vzduchu, a přehodím pečícím papírem nebo utěrkou. Počkám, až se těsto odchlípne od okrajů. Pak už můžete vyklopit kdykoliv. Už mě sice tady někdo za tento postup kritizoval, že prý bude těsto mokré, ale není to ani trochu pravda - vždyť přece musím bábovku dobře propéci. Je to osvědčený postup, který jsem se naučila od manželovy maminky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web