"Moje" kičrí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: xiset

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks květák
    • 2
      ks brambory
    • 100
      g rýže
    • 100
      g mungo - klíčky
    • 1
      ks rajče
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička zázvor
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks bílý jogurt
    • sůl
    • 1
      lžička kurkuma
    • 0,8
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než trochu zhnědne povrch zeleniny a poté přidáme rýži a munga po asi 5 minutách zalijeme 800ml vody a přidáme sůl, kurkumu a nakrájené rajče. Necháme pod poklicí dokud rýže nevsákne všecnu vodu. Vznikne hustší kaše, kterou ještě zjemníme jogurtem, dle chuti ještě dosolíme. Podáváme s pita chlebem nebo bramborou kaší, ale fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť:)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.