Medový jablečník

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g sušenky be-be
    • 60
      g máslo změklé
    • 3
      lžíce citronová šťáva 2-3
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml jablečný džus
    • 100
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 2,5
      lžíce med tekutého
    • 750
      g jablka kyselejší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky pomocí válečku hodně rozdrobíme, přidáme máslo a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rovnoměrně namačkáme do formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem a zároveň uděláme po stranách malý okraj. Jablka oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky a zakapeme citrónovou šťávou. Pudinkový prášek rozmícháme se 100 ml jablkového džusu. Zbylou jablečnou šťávu smícháme v hrnci s cukrem, vanilínovým cukrem a medem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný pudink a ještě krátce povaříme. Přimícháme jablečné kostičky a směs dáme na těsto. Povrch uhladíme. Jablečník dáme do trouby a pečeme v nepředehřáte troubě asi 40 minut.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • sona
    sona |

    17. 6. 2005 19:26

    Zní to zajimavě asi to vyzkouším.