Autor:

Maminčino masíčko

Střední
Ingredience
Brambory  
Sůl  
Pepř mletý  
Hovězí maso
nebo kuřecí maso
 
Smetana
lepší je kysaná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené syrové brambory a celé zalijeme smetanou. Je možná lepší nejdříve to celé všechno předpéci, a potom teprve zalít smetanou, protože kdyby maso bylo stále tuhé, smetana by se všechna odpařila.

Pečeme tak dlouho, až maso i brambory změknou a ze smetany se utvoří krusta dozlatova upečená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Maminčino masíčko

Komentáře

  1. Simča Sládková   08.03.2007 | 10:28 | reagovat | závadný

    Já mám zase vyzkoušeno na změknutí masa dát do vaření/dušení trochu alkoholu (slivovici, rum nebo koňak - podle typu jídla). Dávka alkoholu není třeba velká, na 4 porce cca 1 polévkovou lžíci. A mimochodem - s paní Janou z VM bych polemizovala o tom, že je hovězí maso nejzdravější. Já tedy považuji za mnohem zdravější krůtí, kuřecí, králičí, rybí a telecí. a dokonce i libové vepřové - neboť hovězí se "dělá" nejdéle a tudíž se do něho může "nakumulovat" nejvíce škodlivin. I moje tělo s "hovézím" nevíce bojuje - nejdéle ho tráví a tak....

  2. Jana z VM   08.03.2007 | 9:22 | reagovat | závadný

    I já mám moc dobré zkušenosti s hovězím masem - kupuji je u "Nováka" v Plusu - má výborné, měkkoučké. Hovězí je jedno z nejchutnějších a nejzdravějších, dost často jej kupuji. A takový hovězí gulášek?! Není nad něj !

  3. Jana Tomčíková   08.03.2007 | 9:12 | reagovat | závadný

    Kdosi radil přidat do vody, ve které se maso vaří, trochu sody,prý dřive změkne, ale nezkoušela jsem!

  4. Hana Rožníčková   08.03.2007 | 9:05 | reagovat | závadný

    Já teda s hovězím masem problém nemám. Asi bych změnila řezníka.

  5. Ludmila Konvalinková   07.03.2007 | 21:42 | reagovat | závadný

    Tak jste mě uklidnili. Velmi málo kupuji hovězí maso ale před třemi dny jsem dělala "ptáčky" a hrůza maso stále tvrdé. Za dobu vaření se dříve rozpadalo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web