Autor:

Makový závin

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Hrubá mouka 500 g
Sůl 1 špetka
Máslo 200 g
Cukr 100 g
Droždí 20 g
Mléko 1/2 l
Žloutek 2 ks
Vejce 1 ks
Náplň
Mák mletý 450 g
Mléko 1/2 l
Cukr 100 g
Tuk 60 g
Zavařenina 1 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Med  
Rozinky  
Makový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozpustíme v mléce a vmícháme žloutky. Směs pak spojíme s moukou, rozpuštěným máslem a cukrem. Rukama dobře zpracujeme těsto a necháme asi půl hodiny odpočinout. Mezitím z mletého máku a přísad umícháme nádivku a povaříme.

Těsto potom rozválíme, potřeme nádivkou, svineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 45-55 minut.Závin je výborný a vydrží vláčný několik dní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Zavařeno a napečeno Články z

Komentáře k receptu: Makový závin

Komentáře

  1. jakub bajerle   15.10.2013 | 17:42 | reagovat |

    To trochu spletla měla to napsat jinak . To těsto se mi rosteklo a musim to dělat jinak :-(

  2. viky   19.08.2013 | 15:00 | reagovat |

    jsem zpatky, zaviny se pecou, pridala jsem navic hrnek mouky, 20g drozdi, 2lzice cukru, zamichala, hodila na hladkou moukou posypany val, a hnetla, pridavala hladkou mouku, do te doby, nez bylo testo vlacne a nelepkave, dva zaviny jsou uz v troube, doufam, ze budou i dobre. ;-) :-))

  3. viky   19.08.2013 | 13:57 | reagovat |

    autorce receptu nedekuji, je mi naprosto jasne, ze napsala spatna pomer mleka, je ho hodne, kdyby bylo jen 2.5dcl je to v poradku. Bohuzel jsem si to neuvedomila v zaru pekarske vasne, a jdu primichat polohrubou, at ten zavin mohu dodelat Prosim pro dalsi pekarky opravte!!!! :-X O:-)

  4. Lolo   03.03.2013 | 11:07 | reagovat |

    testo je moc ridke a vubec neslo zpracovat. Mleka je moc,a jeste valet.....tak to je vrchol !!! :-(

  5. host   14.07.2012 | 16:07 | reagovat |

    Pridavam se k Jane. Recept je opravdu hrozny. Podle mne je tam prilis mnoho mleka a mouka ma byt polohruba. Rozhodne nedoporucuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web