Autor:

Lutěnice mé babičky

Snadné
Ingredience
Cibule 1 kg
Rajčata
zralých až přezrálých
3 kg
Kapie 3 kg
Feferonka  
Česnek  
Rostlinný olej 1 dl
Sůl  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva. Mezitím si opečeme na plotně nebo v troubě kapie, sloupneme je a umeleme na masovém strojku. Kapie přidáme k rajčatům a opět podusíme, až hmota zůstane na oleji. Před sundáním z plotny dochutíme feferonkami, solí, cukrem a kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek. Slijeme do skleniček a sterilujeme 25 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Lutěnice mé babičky

Komentáře

  1. ladislav   20.09.2014 | 19:50 | reagovat |

    Dělali jsme jenom z poloviny ingrediencí . Výsledek byl vynikající. Vřele všem doporučuji.

  2. starobulhar   20.05.2011 | 14:54 | reagovat |

    to je ono . doporučuji česnek. lepší jsou normální pálivé papriky-maďar.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web