Autor:

Plněný perník od babičky

Obtížné
Ingredience
Cukr krystal 250 g
Med 2 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko 2 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Hřebíček  
Fenykl  špetka
Žitná mouka
může být i pšeničná
300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Koření
perníkové
 
Citronová kůra
z vosku zbaveného citronu, nebo pomeranče vejce na potření povrchu perníků
 
Nádivka
Citronová šťáva  lžička
Povidla
hustá nakyslá
5 lžíce
Hnědý rum
nebo podle hustoty povidel
1 lžička
Ořechová jádra 8 lžíce
Plněný perník od babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní, Cukroví

Med rozehřejeme, přidáme rozšlehané vejce, rum a mléko. Na vál smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a perníkové koření. Tekutiny vlijeme doprostřed. Vypracujeme dosti tuhé těsto (špatně se to spojuje, chce to nechat na chlapovi). Necháme přes noc přikryté odpočinout. Těsto rozválíme na pruhy o šířce 5 cm, doprostřed dáme nádivku (všechny přísady smícháme dohromady), strany pruhů k sobě spojíme, dobře je přitiskneme a obrátíme přitisknutou stranou na vymaštěný a moukou vysypaný plech nebo pečící papír.

Povrch potřeme vejcem a v předehřáté troubě na 180°C po chvíli zapečeme, snížíme teplotu na 150°C a perník dopečeme. Šišky rozkrojíme příčně na proužky asi 1cm. Z tohoto množství uděláme 3 nebo 4 šišky a pečeme je dvě a dvě vedle sebe na plechu. Doporučuji po vychladnutí potřít citronovou polevou (z citronky nebo citronu smíchaného s moučkovým cukrem v husté formě).

Pozn.: My do náplně dodáváme 4 lžíce nakrájených datlí a fíků nebo cokoliv, co máte rádi, jako třeba jen hrozinky a sušené jahody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Plněný perník od babičky

Komentáře

  1. Martina Jurošková   06.01.2010 | 16:32 | reagovat |

    Pro větší kontrast,můžete ještě do těsta přidat 2 lýíce kakaa ( tim padem take navíc i lžíci mléka ) a poté do polvevy z citronu vmíchat bílek jeden nebo dva dle nálady a mnořství :-) Pak je poleva taková bílá

  2. Martina Jurošková   22.12.2009 | 0:04 | reagovat |

    Nebojte se toho cukru, v kombinaci s povidly se tam ztratí a není to vůbec sladké.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web