Autor:

Plněný perník od babičky

Obtížné
Ingredience
Cukr krystal 250 g
Med 2 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko 2 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Hřebíček  
Fenykl  špetka
Žitná mouka
může být i pšeničná
300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Koření
perníkové
 
Citronová kůra
z vosku zbaveného citronu, nebo pomeranče vejce na potření povrchu perníků
 
Nádivka
Citronová šťáva  lžička
Povidla
hustá nakyslá
5 lžíce
Hnědý rum
nebo podle hustoty povidel
1 lžička
Ořechová jádra 8 lžíce
Plněný perník od babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní, Cukroví

Med rozehřejeme, přidáme rozšlehané vejce, rum a mléko. Na vál smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a perníkové koření. Tekutiny vlijeme doprostřed. Vypracujeme dosti tuhé těsto (špatně se to spojuje, chce to nechat na chlapovi). Necháme přes noc přikryté odpočinout. Těsto rozválíme na pruhy o šířce 5 cm, doprostřed dáme nádivku (všechny přísady smícháme dohromady), strany pruhů k sobě spojíme, dobře je přitiskneme a obrátíme přitisknutou stranou na vymaštěný a moukou vysypaný plech nebo pečící papír.

Povrch potřeme vejcem a v předehřáté troubě na 180°C po chvíli zapečeme, snížíme teplotu na 150°C a perník dopečeme. Šišky rozkrojíme příčně na proužky asi 1cm. Z tohoto množství uděláme 3 nebo 4 šišky a pečeme je dvě a dvě vedle sebe na plechu. Doporučuji po vychladnutí potřít citronovou polevou (z citronky nebo citronu smíchaného s moučkovým cukrem v husté formě).

Pozn.: My do náplně dodáváme 4 lžíce nakrájených datlí a fíků nebo cokoliv, co máte rádi, jako třeba jen hrozinky a sušené jahody.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Plněný perník od babičky

Komentáře

  1. Martina Jurošková   06.01.2010 | 16:32 | reagovat | závadný

    Pro větší kontrast,můžete ještě do těsta přidat 2 lýíce kakaa ( tim padem take navíc i lžíci mléka ) a poté do polvevy z citronu vmíchat bílek jeden nebo dva dle nálady a mnořství :-) Pak je poleva taková bílá

  2. Martina Jurošková   22.12.2009 | 0:04 | reagovat | závadný

    Nebojte se toho cukru, v kombinaci s povidly se tam ztratí a není to vůbec sladké.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web