Autor:

Losos na grilu

Střední
Ingredience
Olivový olej  
Citronová šťáva  
Sůl  
Bazalka  
Koření na ryby  
Filety
z lososa
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v zavíracím roštu, aby se ryba nerozpadla. Můžeme grilovat také v alobalu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Losos na grilu

Komentáře

  1. Monika T   10.10.2009 | 22:15 | reagovat | závadný

    Na grilovaného lososa odporúčam omáčku zo 4 lyžičiek tatárskej omáčky, 1 lyžičky marhuľového džemu a lyžičky kari korenia. Ako príloha je skvelá dusená zelenina alebo varené zemiaky.

  2. Radoslav Khun ,.MUDr   21.05.2008 | 19:09 | reagovat | závadný

    Zkuste ugrilovat lososí filety dle receptu nahoře, a potépřidat omáčku: trocha tatarky -dle toho kolik je strávníků,do ní spařená basalka a zozkrájené 4-5 olivyzelené .je nutno prokvedlat tuto omáčku s trochou bílého vína (vinégr dle chuti.-být nemusí) je to síla-jmenuje se to jezírko z basalkové omáčky a je to přeneseně z Michelina.

  3. Berry   01.06.2006 | 13:23 | reagovat | závadný

    Miluji lososa a také grilování, tak jsem také vyzkoušela obojí zkombinovat. Celého lososa (cca 750 g (prodávají v Intersparu mraženého) jsem po očištění jen lehce osolila, potřela drceným kmín, dovnitř vložila kousek másla, snítku rozmarýnu a hodila na gril. Po opatrném otočení, aby máslo nevyteklo, se dopeče. Bohužel nevím čas, grilovala jsem to odhadem. Byla to ňamka.

      1. Martin   20.05.2015 | 19:35 | reagovat | závadný

        Jak který losos. Pokud to maso obsahuje parazity, tak je na průšvih zaděláno. Vygooglujte si například Anisakis Simplex a garantuju Vám, že už syrovýho lososa do úst nevezmete. Já také jedl tataráky z lososa, ale pak jsem jednou viděl video s tímhle parazitem a přešlo mě to.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web