Kyselo s klobásou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory
    • 1
      l voda
    • 3
      dl zakysaná smetana
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • kmín
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 100
      g klobása

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme kmín a vaříme až jsou skoro měkké. Potom přidáme mléko a smetanu s rozkvedlaným žloutkem a moukou. Do polévky přidáme pepř, podle chuti ji osolíme a ještě povaříme. Na talířích ji doplníme na kolečka nakrájenou klobásou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    30. 10. 2013 12:25

    Ufff, další. Kyselo je pokrm, jehož základem je chlebový kvásek. Ani ocet, ani kysaná (ani jiná) smetana do něj nepatří. A klobásu byste do skutečného kysela nedali také.