Autor:

Kynutá bábovka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Cukr 150 g
Tuk 150 g
Žloutek 4 ks
Droždí 1 kostka
Mléko 1/3 l
Citronová kůra  
Vanilkový cukr  
Rozinky 30 g
Mandle 40 g
Bílek 4 ks
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Potom s moukou, mlékem a vzešlým droždím (trocha vlahého mléka s cukrem a troškou mouky) zaděláme těsto. Do promíseného těsta přidáme nastrouhanou kůru z citronu omytého horkou vodou, vanilkový cukr, omyté a osušené rozinky a spařené oloupané nakrájené mandle. Lehce vmícháme sníh z bílků, sůl a hned po vypracování dáme těsto do vymaštěné formy vysypané hrubou moukou. Plníme ji jen do 2/3, protože bábovka nabude. Necháme ji 1/2 hodiny kynout a pak ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Uvedené množství surovin je na velkou bábovku, kterou pečeme 1 hodinu. Bábovku ještě za tepla pocukrujeme.

Poznámka: můžeme udělat i dvě menší bábovky, ale ty už pečeme kratší dobu. Pokud máte
rádi vlahé a měkoučké těsto, je tohle to pravé ořechové.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Reklama
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Kynutá bábovka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web