Kynutá bábovka

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: ovecka17

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,3
      l mléko
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr
    • 30
      g rozinky
    • 40
      g mandle
    • 4
      ks bílek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Potom s moukou, mlékem a vzešlým droždím (trocha vlahého mléka s cukrem a troškou mouky) zaděláme těsto. Do promíseného těsta přidáme nastrouhanou kůru z citronu omytého horkou vodou, vanilkový cukr, omyté a osušené rozinky a spařené oloupané nakrájené mandle. Lehce vmícháme sníh z bílků, sůl a hned po vypracování dáme těsto do vymaštěné formy vysypané hrubou moukou. Plníme ji jen do 2/3, protože bábovka nabude. Necháme ji 1/2 hodiny kynout a pak ve středně vyhřáté troubě upečeme.
2
Uvedené množství surovin je na velkou bábovku, kterou pečeme 1 hodinu. Bábovku ještě za tepla pocukrujeme.
3
Poznámka: můžeme udělat i dvě menší bábovky, ale ty už pečeme kratší dobu. Pokud máte
4
rádi vlahé a měkoučké těsto, je tohle to pravé ořechové.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.