Květákový nákyp s čepicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 325
      g šunka
    • 200
      ml šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka
    • 0,1
      mléko
    • 50
      g sýr
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák očistíme, zbavíme košťálu, důkladně opereme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 10-12 min. Pak necháme okapat a rozebereme na růžičky. 200g šunky rozkrájíme a rozmixujeme s 200 ml šlehačky a 1 vejcem. 125g syrové šunky nakrájíme na kostičky a zamícháme do připravené šunkové pěny. Tukem vymažeme ohnivzdornou misku a dáme do ní polovinu šunkové směsi. Na to položíme 1/2 květáku a pokryjeme zbytkem šunkové směsi. Pak opět položíme květák. V misce si rozšleháme 3 žloutky, mouku, mléko a strouhaný sýr. Pak přidám sníh našlehaný z bílků a touto směsí zalijeme květák. Pečeme při teplotě 200 cca 35 min.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.