Autor:

Kuřecí stehna z Francie

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
4 ks
Sladká smetana 1 balení
Drůbeží vývar
(nebo bujón rozmíchaný ve vodě)
1 hrnek
Citron  
Petrželka
zelená sekaná
 
Hermelín 1 ks
Kuřecí stehna z Francie

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou, přikryjeme a necháme zapékat cca 30-40 minut v troubě. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme dojít.

Příloha: brambory a bílé suché víno (nejlépe k tomu chutná Tramín červený nebo Rulandské šedé).

Poznámka: pokud má někdo radši slanější maso, může stehýnka před pečením jemně osolit, ale počítá se s tím, že vývar je slaný a sýr také.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2
4.1 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 11x)
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehna z Francie

Komentáře

  1. Aleš K   23.12.2015 | 17:14 | reagovat | závadný

    Chuťově výborný ale hrnek vývaru je sakra hodně.

  2. Monika Vitaková   05.02.2010 | 11:27 | reagovat | závadný

    Výborné. Včera jsem udělala a byl to opravdu úspěch. Jen na tom obrázku není vůbec žádná omáčka a já jí měla dost a hodně řídkou. Vyřešila jsem to kouskem (víc jsem neměla) nastrouhaného tvrdého sýra. Příště tam asi nedám tolik vývaru nebo nastrouhám víc sýra. Ale jinak moc dobré, díky.

  3. Barien M   29.05.2009 | 20:07 | reagovat | závadný

    Bylo to opravdu výborné. Podle mého muže to mělo jen jednu nevýhodu - bylo toho málo :-))). Děkuji za rychlý a snadný recept, který ani nezašpiní moc nádobí. Takové mám nejraději. Děkuji. U mě za 1.

  4. Lada Kunetková   18.10.2007 | 18:15 | reagovat | závadný

    Škoda,že tu nejsou smajlíci,ti řeknou mnohé..Takhle musím napsat,že to byl kulinářský zážitek,který brzy zopakuji.V jednoduchosti je krása.

  5. Marsí   07.06.2007 | 12:59 | reagovat | závadný

    ...:-)))))to jsem ráda Peťko, že chutnalo a že jsi měla takový úspěch..:-))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web