Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso stehna
    • 5
      ks toastový chléb světlý
    • 6
      plátek šunka
    • 250
      g listový špenát
    • 120
      g anglická slanina
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
2
Toastový chléb nakrájíme, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Osmahneme kostičky anglické slaniny. Listy špenátu spaříme horkou vodou, necháme okapat, vychladnout a překrojíme. Toastový chléb vymačkáme. Špenát, vychladlou slaninu, chléb a vejce promícháme. Nádivku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.
3
Na připravená stehna položíme plátky šunky a rozdělíme směs. Plátky pomocí kůže zatočíme a vložíme do pekáče.
4
Podlijeme vývarem, dusíme pod poklicí při 200 C asi 1hodinu. Pak sejmeme poklici, přeléváme výpekem a maso dozlatova dopečeme.
5
Výpek vyndáme, vyrestujeme do tuku a zaprášíme moukou. Šťávu povaříme asi 10 minut a nakonec ji můžeme zjemnit smetanou.
6
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivca
    Ivca |

    31. 3. 2013 16:57

    Dnesni obed byl vynikajici <3 <3 <3 <3 <3

  • pipča
    pipča |

    21. 3. 2013 15:33

    trochu víc práce, ale stálo to za to :-) , příště asi bych dala i česnek

  • pipča
    pipča |

    21. 3. 2013 15:33

    trochu víc práce, ale stálo to za to :-) , příště asi bych dala i česnek

  • Míla
    Míla |

    4. 4. 2012 12:15

    Vyzkoušeno ze dvou stehen a musim chválit! V něděli dělám zase, pro návštěvu.

  • Stálý měsíční plat
    Stálý měsíční plat |

    2. 4. 2012 12:00

    Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic, krome vaseho casu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • Jitka
    Jitka |

    31. 3. 2012 14:33

    Dano, byl to sobotní luxusní oběd O:-) , zkus to a netlachej nesmysly. ;-)

  • DanaŠ
    DanaŠ |

    31. 3. 2012 10:39

    nic moc teda upřímně. :-(

  • Drahuš
    Drahuš |

    28. 3. 2012 09:54

    :-* :-* :-* :-* ,dííík