Autor:

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
6 ks
Toastový chléb
světlý
5 ks
Šunka 6 plátek
Listový špenát 250 g
Anglická slanina 120 g
Mléko 100 ml
Vejce 1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Muškátový květ  
Sůl  
Pepř mletý  
Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Toastový chléb nakrájíme, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Osmahneme kostičky anglické slaniny. Listy špenátu spaříme horkou vodou, necháme okapat, vychladnout a překrojíme. Toastový chléb vymačkáme. Špenát, vychladlou slaninu, chléb a vejce promícháme. Nádivku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Na připravená stehna položíme plátky šunky a rozdělíme směs. Plátky pomocí kůže zatočíme a vložíme do pekáče.

Podlijeme vývarem, dusíme pod poklicí při 200 C asi 1hodinu. Pak sejmeme poklici, přeléváme výpekem a maso dozlatova dopečeme.

Výpek vyndáme, vyrestujeme do tuku a zaprášíme moukou. Šťávu povaříme asi 10 minut a nakonec ji můžeme zjemnit smetanou.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.44 9 5 1
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Komentáře

  1. Ivca   31.03.2013 | 16:57 | reagovat |

    Dnesni obed byl vynikajici <3 <3 <3 <3 <3

  2. pipča   21.03.2013 | 15:33 | reagovat |

    trochu víc práce, ale stálo to za to :-) , příště asi bych dala i česnek

  3. Míla   04.04.2012 | 12:15 | reagovat |

    Vyzkoušeno ze dvou stehen a musim chválit! V něděli dělám zase, pro návštěvu.

  4. Jitka   31.03.2012 | 14:33 | reagovat |

    Dano, byl to sobotní luxusní oběd O:-) , zkus to a netlachej nesmysly. ;-)

  5. DanaŠ   31.03.2012 | 10:39 | reagovat |

    nic moc teda upřímně. :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web