Kuřecí stehna v sezamu

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 4
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 6
      lžíce bílé víno
    • 100
      g sezam
    • estragon sušený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech stran potřeme a necháme ji asi 2 hodiny působit. Stehna poklademe kůží nahoru na rošt. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 35 minut. Asi 10 minut před koncem tepelné úpravy obalíme stehna v sezamu. Pečeme dokud sezam nezezlátne. Stehna rozdělíme na talíře a podáváme. Chutnou přílohou jsou smažené hranolky a míchaný salát s jogurtovou zálivkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • kACHNA
    kACHNA |

    29. 12. 2013 19:15

    Ja jsem nad tím taky přemýšlela,ale mezi tím jsem ho vypila.Bylo to moc dobré tak si myslím že jsem to udělala správně

  • Anonymous
    Anonymous |

    6. 1. 2013 12:39

    je to dobrej navod na jidlo a ty magdo nauc se psat

  • Zuzka
    Zuzka |

    5. 1. 2013 12:59

    Tak co s tím vínem autorko?

  • Magda
    Magda |

    26. 1. 2005 13:07

    Predpoladame, ze vino patri vmichat do marinady? Nejak se na ne v postupu pripravy zapomnelo. Nicmene to vypada lahodne, jiste to vyzkousim.