Autor:

Kuřecí ragů

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 1 kg
Kuřecí salám
(až 400g)
300 g
Nákládané žampiony
větší
1 plechovka
Smetana 1 kelímek
Máslo
nebo Rama, Perla
4 lžíce
Hladká mouka 5 lžíce
Vejce 2 ks
Plátkový sýr 1 balení
Mléko
trocha
 
Muškátový oříšek 2 ks
Pepř mletý  
Citron 1 ks
Toastový chléb  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl, nastrouhaný muškátový ořech a bílý pepř.

Přidáme kuřecí maso, nadrobno nakrájený salám a žampióny, promícháme a vložíme do větší zapékací mísi (nebo můžeme vše připravovat rovnou v nádobě, ve které budeme zapékat).

Vedle v misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem a trochou mléka a zalijeme tím směs v zapékací nádobě. Dáme na 15 minut zapéct do trouby.

Podáváme v miskách, kde si porci zakápneme citrónem (dle chuti). Podáváme s tousty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Letní menu na železnici Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí ragů

Komentáře

  1. radka radka   27.08.2009 | 19:49 | reagovat |

    jasně, že není nad pravé máslo!!! těžko vysvětluji žákům v hodině potraviny a výživa, že Rama, Perla atd. opravdu není máslo...to poctivé ze smetany!!!.....nou koment:-)

  2. Sylva P.   26.08.2009 | 10:02 | reagovat |

    Pro mě je hrůza použití Perly nebo Ramy. Na tomhle se snad ani mouka nedá osmahnout. Voda se odděluje od něčeho žlutého. Co takhle klasické máslo?

  3. radka radka   19.08.2009 | 14:22 | reagovat |

    tak nyní se dívám po pár hodinách mého komentáře a vidím, že text je poněkud už poopraven....tak buď sama kuchařka či redakce zapracovala...už se to dá i číst..... to jen na dodatek k mému textu níže.......zda se to dá jíst t ohodnotí prakticky někdo jiný....s pozdravem radka

  4. radka radka   19.08.2009 | 9:54 | reagovat |

    omlouvám se "strouhat" :-))

  5. radka radka   19.08.2009 | 9:53 | reagovat |

    katastrofa! stylisticky hrozně podáno, nejasné.... proč vařit kilo kuřecího masa a když už, tak které části? proč to pak házet do bešamelu? vývar je snad lepší na použití oné smetanové omáčky a už vůbec jsem nepochopila, proč bych měla já či kdo jiný struhat balíček plátkového sýra??:-)) no hlavně, že chutnalo....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web