Autor:

Kuřecí ragů

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso 1 kg
Kuřecí salám
(až 400g)
300 g
Nákládané žampiony
větší
1 plechovka
Smetana 1 kelímek
Máslo
nebo Rama, Perla
4 lžíce
Hladká mouka 5 lžíce
Vejce 2 ks
Plátkový sýr 1 balení
Mléko
trocha
 
Muškátový oříšek 2 ks
Pepř mletý  
Citron 1 ks
Toastový chléb  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl, nastrouhaný muškátový ořech a bílý pepř.

Přidáme kuřecí maso, nadrobno nakrájený salám a žampióny, promícháme a vložíme do větší zapékací mísi (nebo můžeme vše připravovat rovnou v nádobě, ve které budeme zapékat).

Vedle v misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem a trochou mléka a zalijeme tím směs v zapékací nádobě. Dáme na 15 minut zapéct do trouby.

Podáváme v miskách, kde si porci zakápneme citrónem (dle chuti). Podáváme s tousty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí ragů

Komentáře

  1. radka radka   27.08.2009 | 19:49 | reagovat |

    jasně, že není nad pravé máslo!!! těžko vysvětluji žákům v hodině potraviny a výživa, že Rama, Perla atd. opravdu není máslo...to poctivé ze smetany!!!.....nou koment:-)

  2. Sylva P.   26.08.2009 | 10:02 | reagovat |

    Pro mě je hrůza použití Perly nebo Ramy. Na tomhle se snad ani mouka nedá osmahnout. Voda se odděluje od něčeho žlutého. Co takhle klasické máslo?

  3. radka radka   19.08.2009 | 14:22 | reagovat |

    tak nyní se dívám po pár hodinách mého komentáře a vidím, že text je poněkud už poopraven....tak buď sama kuchařka či redakce zapracovala...už se to dá i číst..... to jen na dodatek k mému textu níže.......zda se to dá jíst t ohodnotí prakticky někdo jiný....s pozdravem radka

  4. radka radka   19.08.2009 | 9:54 | reagovat |

    omlouvám se "strouhat" :-))

  5. radka radka   19.08.2009 | 9:53 | reagovat |

    katastrofa! stylisticky hrozně podáno, nejasné.... proč vařit kilo kuřecího masa a když už, tak které části? proč to pak házet do bešamelu? vývar je snad lepší na použití oné smetanové omáčky a už vůbec jsem nepochopila, proč bych měla já či kdo jiný struhat balíček plátkového sýra??:-)) no hlavně, že chutnalo....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web