Kuřecí ragů

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso
    • 300
      g kuřecí salám (až 400g)
    • 1
      plechovka nákládané žampiony větší
    • 1
      kelímek smetana
    • 4
      lžíce máslo nebo Rama, Perla
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení plátkový sýr
    • mléko trocha
    • 2
      ks muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • toastový chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl, nastrouhaný muškátový ořech a bílý pepř.
2
Přidáme kuřecí maso, nadrobno nakrájený salám a žampióny, promícháme a vložíme do větší zapékací mísi (nebo můžeme vše připravovat rovnou v nádobě, ve které budeme zapékat).
3
Vedle v misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem a trochou mléka a zalijeme tím směs v zapékací nádobě. Dáme na 15 minut zapéct do trouby.
4
Podáváme v miskách, kde si porci zakápneme citrónem (dle chuti). Podáváme s tousty.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny

Komentáře k receptu

  • radka radka
    radka radka |

    27. 8. 2009 19:49

    jasně, že není nad pravé máslo!!! těžko vysvětluji žákům v hodině potraviny a výživa, že Rama, Perla atd. opravdu není máslo...to poctivé ze smetany!!!.....nou koment:-)

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    26. 8. 2009 10:02

    Pro mě je hrůza použití Perly nebo Ramy. Na tomhle se snad ani mouka nedá osmahnout. Voda se odděluje od něčeho žlutého. Co takhle klasické máslo?

  • radka radka
    radka radka |

    19. 8. 2009 14:22

    tak nyní se dívám po pár hodinách mého komentáře a vidím, že text je poněkud už poopraven....tak buď sama kuchařka či redakce zapracovala...už se to dá i číst..... to jen na dodatek k mému textu níže.......zda se to dá jíst t ohodnotí prakticky někdo jiný....s pozdravem radka

  • radka radka
    radka radka |

    19. 8. 2009 09:54

    omlouvám se "strouhat" :-))

  • radka radka
    radka radka |

    19. 8. 2009 09:53

    katastrofa! stylisticky hrozně podáno, nejasné.... proč vařit kilo kuřecího masa a když už, tak které části? proč to pak házet do bešamelu? vývar je snad lepší na použití oné smetanové omáčky a už vůbec jsem nepochopila, proč bych měla já či kdo jiný struhat balíček plátkového sýra??:-)) no hlavně, že chutnalo....