Kuřecí ragú s houbami

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 600
      g houby
    • 200
      g smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme maso a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    14. 7. 2011 13:38

    To jste se asi špatně podíval-a vůbec tady není řeč o špenátu,ale o houbách a kuřeti.přeji pěkný den :-[ :-)

  • Ladia
    Ladia |

    26. 6. 2011 22:16

    Maso pustí šťávu, houby taktéž... chcete-li víc, stačí podlít. :-*

  • zuzik
    zuzik |

    26. 6. 2011 12:33

    Je nemožné udělat ze 2dl smetany omáčku na tři porce tak, jak je to na obrázku. Obzvlášť s knedlíkem je to hodně suché.

  • Vladimír Vávra
    Vladimír Vávra |

    21. 4. 2007 12:10

    Udělal jsem to s těstovinymi a oba jsme si s přítelkyní pochutnali. Použil jsem směs žampionů, hlívy a lišek. Dávám jedna.

  • Irena
    Irena |

    22. 5. 2006 20:49

    Doporucuji, jemne chuti, hlavne rychle a jednoduche. Opravdu pouzijte hodne hub a nezapomente na zaver pridat citronovou stavu, dotvori tu spravnou chut!

  • Anonym
    Anonym |

    27. 1. 2006 18:15

    Nic moc,špenát moc nemusíme... P.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 12:26

    Ragu vrele doporucuji, moje dvera pridava ke konci do omacky jeste spenatove listy, vypada to hezky na pohled. Je to dobrota!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 6. 2005 17:28

    Tohle ragu doporucuji, lze udelat i s veprovym masem. Moje dcera dava do omacky jeste par lusty spenatu, vypada to na pohled moc hezky.My radi smetanove omacky, pusobi dobre na zaludek a kupudivu nedrazdi ani zlucnik:-)) Hlavne skoro zadne koreni!