Kuře a la kachna

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře
    • pivo - černé
    • jablka
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majda
    majda |

    26. 10. 2013 18:40

    Dnes se na to chystám,pak dám vědět. :-*

  • Kristýna 27
    Kristýna 27 |

    4. 12. 2011 10:22

    Teda ženy to je přesný :-D Přítel i dcera se olizujou ještě teď :-D 8-)

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    24. 4. 2010 14:02

    Děkuji za recept, šupem zařazuji do našich rodinných. Mé úpravy: celé jablko a půl, do nich zapíchat hřebíček, kuře osolit i zevnitř, pivo (jen 2 dl) přidávat až na poslední půl hodinu pečení kdy zároveň odklopím aby kuřátko mělo kůrčičku. Kuře tak vůbec nezhořklo. Povedlo se velmi. Za 1.

  • Gabriela Hájková
    Gabriela Hájková |

    25. 10. 2009 11:40

    doporučuju na kuře dát trochu sádla tak, aby stekla do štávy a nebo přidat ještě trochu sádla jen tak do pokáče, aby se rozpustilo ve štávě. je to hodně dobrý!!!

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    25. 12. 2008 22:04

    dekuji za inspiraci,dnes jsem tento receptik pouzila na slavnostni obed s bramborovym knedlickem a cervenym zelim.. :)

  • Jana Fabiánová
    Jana Fabiánová |

    9. 7. 2008 12:59

    Tento recept je shodný s Kuřetem na černém pivu, ale musím říci, že pokud nemám černé Krušovice, dělala jsemx-krát na Plzni a vůbec mi nepřipadla chuť nahořklá, spíš na tom černém pivu mi přijde, že je to nasládlé, ale to je věc chuti.

  • Lenka žvouková
    Lenka žvouková |

    12. 6. 2008 12:28

    Recept nemá chybu, navíc jsem zkusila podle rad přidat kyselé zelí a manžel se pak jenom olizoval

  • jarmil
    jarmil |

    5. 1. 2008 11:32

    Zhořknutí štávy zabráníte tím, že černým pivem začnete podlévat až v cca v poslední půl hodině pečení.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    28. 10. 2007 19:33

    Pekla jsem o víkendu, místo celého kuřete jsem dělala čtvrtky, do jablíčka jsem zapíchla pár hřebíčků a podlévala černým pivem Krušovice. Do omáčky jsem dala trošku medu..a byla akorát (nebyla hořká). Nám takto připravené maso chutná. Dělám podobně i krkovičku, jen k ní ještě přidávám trošku slaniny. Recept můžu doporučit, hodnotím 1. :-)

  • Anonym
    Anonym |

    13. 9. 2007 15:50

    Пользователя сейчас нет на месте

  • tereza
    tereza |

    13. 9. 2007 09:40

    skvele k tomu je cervene zeli mnam mnaam

  • Hela -
    Hela - |

    11. 9. 2007 15:46

    Nesmíte použít pivo Plzeň. Je hořká a projeví se to na chuti. Jinak můžete podlít desítkou nebo dvanáctkou, je to jedno, ale před tím to pivo ochutnejte. Naopak k hotovému jídlu je Plzeň výborná!

  • Eva Boháčková
    Eva Boháčková |

    10. 9. 2007 11:59

    Už jsem to měla a bylo to výborné

  • roman luski
    roman luski |

    5. 9. 2007 17:59

    toto kuře je moc dobré

  • Buchy
    Buchy |

    4. 9. 2007 19:55

    Paní Helenko, dělám tento recept stejně, jako Vy, jen kuře naplním kysaným zelím ( nemusím vařit přílohu ) a jablko vkládám celé. Hodně zdaru při vaření přeje Buchy

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    3. 9. 2007 10:54

    Taky se mi při prvním pokusu zdálo, že šťáva byla dost nahořklá, možná jsem použila vícestupňové pivo (vůbec mi nenapadlo tento detail řešit). Od té doby kuře peču bez piva, dovnitř kysané zelí, okořenit grilovacím kořením a mletým kmínem, pod kuře cibulku a nasekaný česnek a nemá to chybu.

  • bajram pajo
    bajram pajo |

    16. 6. 2007 21:39

    oti mene mi mnogu mal kuro mi bega zenckite ot kuro ne znam oti samo so ke mavnam dva pati vi offff i vega i so da pram mnogu mi e mal kuro kasite nekoj lek za ova ve molam ke vi ja dam fatima za edna vecer

  • Marcela
    Marcela |

    11. 5. 2007 14:48

    Dělala jsem několikrát, jablka doporučuji kyselejší a může jich být i víc, ale hlavně černé pivo musí být nízkostupňové, protože při vícestupňovém pivu, jak světlém, tak černém šťáva i část kuřete zhořkne, jinak osolím zevnitř i zvenku, posypu hodně kmínem, trochu opepřím a nakonec přidám lžíci sádla. Teď už kuře tahle jsem nedělala dlouho, protože nemohu sehnat nízkostupňové černé pivo, poslední kuřata bvla právě nahořklá.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2006 16:21

    Piva stačí dát 2 dcl (zapomněla jsem do receptu uvést množství). Jablka stačí půlka, dodá zajímavou chuť a vyváží hořkost piva. Dobré je přidat i lžíci sádla. Helena

  • Anonym
    Anonym |

    3. 11. 2006 22:38

    Něco jsem musela udělat špatně, kuře jsem pekla bez jablek, podlevala černým pivem, ale zhořklo mi:-( respektive kuře se jíst dalo, ale šťávička byla nepoužitelná, děsivě hořká. Myslíte, že jsem to třeba pekla moc dlouho?

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    25. 9. 2006 08:09

    Kuře jsem pekla podle tohoto receptu, ale naporcované.Bylo to sice dobré jídlo, ale chuťově nám více vyhovuje "kuře na zelí zase jinak".Přesto dávám za jedna, oceňuji nápaditost receptu.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    24. 9. 2006 21:47

    Lenko, samozřejmě můžeš dělat z kuřete porcovaného, naopak budeš mít kuře rychleji upečené. Já kuře vcelku vůbec nedělám, vždycky rozdělané na čtvrtky, ať je to na jakýkoliv způsob.Pivo dej určitě černé, cukr v něm krásně zkaramelizuje a udělá pěknou kůrčičku.

  • Lenka Muzi
    Lenka Muzi |

    23. 9. 2006 22:44

    Jaky by byl vysledek, kdyby kure bylo uz naporcovane ? Neziju v CR a v obchodaku se neda sehnat kure cele. Postup by byl stejny, ze ? Muze mi nekdo poradit ? Predem dekuji.

  • Martina W.
    Martina W. |

    12. 9. 2006 11:33

    Dělala jsem to tento víkend, jen to kuře bylo trochu bez chuti. Příště více okořením, jinak to bylo výborné.

  • pavlína
    pavlína |

    4. 9. 2006 13:29

    výborné dávám jedničku opět máme další způsob baštění kuřete nebo kachny?

  • Anonym
    Anonym |

    30. 8. 2006 13:58

    Není to špatné, ale kachna je kachna. Natožpak husa !

  • Jitka Klučková
    Jitka Klučková |

    27. 8. 2006 09:58

    Upekla jsem kuře na světlém pivu a bez jablka a bylo to výborné. Vůně se z trouby linula , jako kdybych pekla kačenku. Výborné.

  • ELA
    ELA |

    23. 8. 2006 14:41

    peču také rovnou se zelím. pokud nemám černé pivo, ke konci pečení potřu medem - krásná barva + vůně + malinko sladší výsledek - jako při použití černého piva. Doporučuju!

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    3. 8. 2006 23:14

    Červené zelí jsem použila sterilované

  • Ivana Lédlová
    Ivana Lédlová |

    3. 8. 2006 21:56

    Dělala jsem to o víkendu, ale se světlým pivem,protože jsem černé neměla, ale nevadilo to.Chtěla jsem to zkusit s tím zelím uvnitř, ale nevěděla jsem jak na to, když máme rádi zelí hodně nasladko a nemohla bych ho ochucovat během pečení,tak jsem tam dala jen to jablko a bylo to výborný. Jen to budu příště dělat o něco déle, ta hodina byla na kuře málo, moc se neopeklo.

  • Petja Blue
    Petja Blue |

    2. 8. 2006 10:10

    To červené zelí dáváte hlávkové nebo sterilované?Zkusím to!

  • patris
    patris |

    22. 7. 2006 19:09

    velice dobré. Použila jsem červené zelí do kuřete a bílé jako oblohu.

  • Anina
    Anina |

    17. 7. 2006 21:23

    Dobrý recept pro studenější dny.

  • Bob
    Bob |

    12. 7. 2006 19:13

    Je to parda. Obcas do toho dam jeste jemne nakrajenoun sunku

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    2. 7. 2006 15:14

    do kuřete jsem vložila 2 střední jablíčka+červené zelí, černé pivo jsem neměla-použila jsem obyč. 10st. pivo - vynikající. Dávám 1

  • Natalie Holá
    Natalie Holá |

    17. 5. 2006 19:21

    Výborné

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    13. 1. 2006 13:08

    Super, paráda! Bašta za vsechny prachy! 1*****

  • Eva P
    Eva P |

    7. 11. 2005 15:27

    zkusila jsem variantu s červeným zelím, bylo to super, s bramborovým knedlíkem a pivem ... :-), jablko jsem nedavala, dekuji za skvělý a nenáročný recept!

  • Petr Doubravský
    Petr Doubravský |

    6. 10. 2005 14:08

    Dnes to budu zkoušet moc se těším...

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    28. 6. 2005 21:48

    moooooc dobré!!!

  • Pilence
    Pilence |

    7. 3. 2005 10:52

    Tolik "hladovych" pohledu jsem dlouho nezazila... Jedno kure je proste malo!!! Do dutiny jsem dala nejen jablicko, ale i to zeli a zbytek zeli do pekacku. Trochu piva do dutiny a hlavne pod kuratko a po chvili se vsichni sbihali podivat co to tak voni... A jak chutna... Proste jedno je malo!!! Tisice dekovnych dopisu (to mam vyridit), Pile

  • Vladimír Vondrák
    Vladimír Vondrák |

    3. 3. 2005 15:16

    Místo jablka zkuste alespoň pět jahod a na závěr na kůrčičku pár kapek slivovice, nechat chvíli odpočnout.Paráda!

  • Janulacek
    Janulacek |

    5. 2. 2005 19:36

    My to doma děláme strašně moc dlouho a nemůžeme si to vynachválit!!! Ale dovnitř dáváme červené zelí, které tomu dodá opravdovou chuť. Doporučuji!!!

  • Jaja Jaja
    Jaja Jaja |

    29. 11. 2004 14:57

    Skvělé je ještě také rozškvařit slaninu, na ní zesklovatět cibulku, na to rozložit kysané zelí, na to teprve položit kuřátko (uvnitř s jablíčkem či bez), osolit okmínovat, hned na začítku podlít černým pivem a vypékaným sosíkem polévat. Péct tak 25 min přikryté a pak asi stejnou dobu bez poklice. Mňam!!! A do zelí strouhám jablíčko taky. Jako přílhu můžete podávat pravé nedělení maminčiny noky:-) (knedlík je samozřejmě nejlepší)

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2004 12:02

    Já dávám do dutiny kuřete steril.zelí,nikoliv jablko.Chutná to výborně.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    27. 11. 2004 21:06

    tento recept otiskl bavič Petr Novotný před pár lety ve Vlastě, a získal ho prý od manželky Přemka Podlahy , nedává tam jablko, ale i tak je to vynikající bašta !!! Je to stokrát lepší než kachna, ze které se vypeče akorát hodně sádla a masa na ní moc není.Každý kdo tuhle dobrotu ochutná, děkuje hlavičce která to vymyslela ! Určitě vyzkoušejte !!!

  • Efina
    Efina |

    27. 11. 2004 12:35

    Tento recept dělám, kuře uvnitř vysypu drceným kmínem a do jablek zapíchnu pár hřebíčků. Je to skvělé!!!! Baštíme to s rýží :-)

  • Gisela Kumštová
    Gisela Kumštová |

    17. 7. 2004 12:08

    je to paráda! Nikde jinde jsem tento recept nenašla jen tady. Tento recept je super v tom, že nemusíme péct mastnou a tučnou kachnu a výsledek je stejný. Né-li lepší. Doporučuji všem!!!