Autor:

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Střední
Ingredience
Vepřové maso 1/2 kg
Glutasol  
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Cibule 1/2 ks
Sojová omáčka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Cukr  
Ocet  
Paprika
červená - pálivá
 
Drůbeží vývar
nebo vepřový
 
Tasavela
lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.

V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

Komentáře

  1. sarka studnarova   02.01.2007 | 9:54 | reagovat | závadný

    tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut

  2. Pastis Petite   23.12.2006 | 9:09 | reagovat | závadný

    Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.

  3. Gábina Houšková   22.12.2006 | 7:29 | reagovat | závadný

    myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší

  4. Marcela   21.12.2006 | 12:47 | reagovat | závadný

    Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web